Sorte rande under øjnene - sådan fjernes de

Du er langt fra den eneste, som døjer med sorte rande under øjnene - men ikke desto mindre, er det et irriterende problem. Det kan være svært at få bugt med de mørke rande. Find ud af hvorfor du har fået sorte rande under øjnene - og få nogle tips til, hvordan du kan komme af med dem.

 

Hvorfor får man sorte rande under øjnene?

sorte rande under øjnene

 

Der kan være mange grunde til, at du får sorte rande under øjnene. I mange tilfælde indikerer sorte rande under øjnene livsstilsproblemer, at du ikke sover nok eller går gennem en stresset periode.

Det kan også være, du skal kigge mod kosten, da sorte rander kan være et tegn på, at du ikke får nok at drikke, spiser usundt eller ikke varieret nok. Hvis du ikke får væske nok, risikerer du, at ansigtet bliver hævet. Spiser du for meget salt, kan det også give hævede øjne.
 

Mørke rande kan også skyldes genetik eller den helt naturlige aldringsproces, hvor huden langsomt mister elasticitet.
 

Huden rundt om øjnene er meget tynd - derfor kan man hurtigt se mørke blodårer her. Blodkarrene bliver mere synlige, når vi er trætte. Vores hud bliver tyndere med alderen, og det samme gælder huden omkring øjnene - hvilket kan forklare, hvorfor dine øjne ser trætte ud.

 

Hvordan fjerner man sorte rande under øjnene?

Hvis du er træt af dine sorte rande under øjnene, skal du altså kende til den bagvedliggende årsag, hvis du gerne hurtigt og effektivt vil komme randerne til livs. Hvis du ikke sover nok, skal du først og fremmest sørge for at ændre dine sovevaner.

 

Bekæmp den sorte rande med kulde

Du kender nok til dette råd - men er du vågnet med sorte rande under øjnene, forsøg at putte is i et klæde, eller lægge et par vatrondeller opvredet i koldt vand over øjenen. Kulden kan få hævelsen til at forsvinde og vil også få blodkarrene til at trække sig sammen og blive mindre fremtrædende.

 

Massér væske væk - og vær forsigtig

ansigtsrulle

 

Hvis dine mørke rande under øjnene skyldes væskeophobninger, så kan det være en god idé nænsomt at massere og drænere væsken væk. Det kan enten være med fingrene, en ansigtsrulle eller en gua sha. Et godt tip er også, at opbevare sin øjencreme eller øjenserum i køleskabet.

 

Da huden under øjnene er ekstremt tynd og sart, skal du være forsigtig i dette område - også når du for eksempel fjerner makeup. Det kan gøre at huden bliver irriteret og rød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En god øjencreme mod mørke rande

øjenserum

 

Da huden omkring øjnene er væsentligt tyndere - faktisk 40% tyndere end resten af huden, er det vigtigt, at du behandler huden med forsigtighed og med specielt udviklede cremer. Desuden er huden om øjnene langt mindre elastisk. Du skal derfor gå efter en øjencreme, der har styrkende ingredienser, og som bevare den sunde og sarte hud.

 

Hvis cremen er god nok, kan den tilmed gøre overhuden tykkere, hvilket kan mindske de mørke rander, fine linjer og rynker. Det er desuden vigtigt at gå efter en creme uden alkohol eller parfume, da disse kan forårsage irritation af den tynde hud.

 

 

 

 

 

 

 


Køb specialudviklet øjencreme og øjenserum hos BIOEFFECT

bioeffect-ansigtsmask

 

Hos BIOEFFECT finder du øjencreme og øjenserum, som er specialudviklet til at fugte og genopbygge den sarte hud med aktive og rene ingredienser. Vores EGF-produkter stimulerer desuden hudens produktion af kollagen og elastin. Det kan være gavnligt, hvis du gerne vil gøre huden mere spændstig og fast.

 

EGF planteproteinet, som vi anvender,  har hudfornyende proteiner - som reparerer og fornyer huden. Den vil genoprette og vedligeholde hudens ungdommelighed og vitalitet.

 

I sortimentet finder du den lækre og effektive øjenserum EGF Eye Serum, som er specielt udviklet med 11 ingredienser for maksimal effekt til rynker og fine linjer  - og så modvirker den mørke rande og poser under øjnene.  Desuden er vores serum forfriskende og er også ideel til hævelser, da den appliceres med en kølende metalkugle, som samtidig drænere hævelser.

 

Du kan også anvende en god opstrammende, fugtgivende og revitaliserende øjenmaske, som giver intens fugt. Vores Imprinting øjenmaske fra BioEffect er specielt fremstillet til det sarte område ved øjet. Så skal du have et boost af hydrering og gøre huden omkring øjnene mere strålende, så suppler din hudrutine med vores øjenmaske.