POSER UNDER ØJNENE

Poser under øjnene er et irriterende, kosmetisk problem, som rigtig mange mennesker oplever i deres liv. Måske er du også en af dem, som indimellem generes af at huden under øjnene hæver og danner poser – en tilstand, som kan give et træt og lidt udkørt udseende. Poser under øjnene kan være en kilde til frustration, da de kan være svære at skjule med makeup, og få os til at se helt anderledes ud, end vi føler indeni. Der er heldigvis gode muligheder for at få bugt med problemerne. Vi har her samlet en række gode råd til behandling af poser under øjnene.

Hvad er poser under øjnene og hvorfor får man poser under øjnene?

Poser under øjnene kan opstå på forskellig vis. En af de mest almindelige årsager til dannelse af poser under øjnene er en helt naturlig aldring. Med alderen begynder vores hud at miste elasticiteten – huden bliver tyndere og mere skrøbelig. Dette kan føre til hævelser og poser under øjnene. Desuden kan arvelighed også spille en rolle i dannelsen af poser under øjnene. Hvis dine forældre eller bedsteforældre har haft poser under øjnene, er der en større sandsynlighed for, at du også vil opleve det.

Andre faktorer, der kan spille ind i dannelsen af poser under øjnene, kan være:

  • Mangel på væske eller decideret dehydrering: Drikker du ikke nok vand, kan det føre til hævelser og poser under øjnene.
  • Allergi kan føre til hævelser og poser under øjnene, da de forårsager en øget produktion af histamin, som kan føre til hævelser. 
  • Søvn: Mangel på søvn kan føre til poser under øjnene og øjenomgivelser med væskeophobninger.
  • Hormonelle forandringer: Hormonelle forandringer, som for eksempel menstruation eller graviditet, kan føre til poser under øjnene.
    kvinde med ansigtsrulle

    Trin for trin guide til den optimale hudplejerutine mod poser under øjnene

    Din hudplejerutine har en afgørende betydning for om du får bugt med dine poser under øjnene og samtidig forhindre fremtidige i at opstå. Her får du 5 tips til den optimale hudplejerutine til den sarte hud omkring øjnene.

    1. Rens din hud: Begynd med at rense området omkring dine øjne med en mild ansigtsrens eller en øjenmakeupfjerner. Det kan for eksempel være BIOEFFECTS Micellar Cleansing Water, som også fungerer perfekt som øjenmakeupfjerner. Vær altid blid og forsigtig for at undgå at irritere huden omkring øjnene.
    2. Brug en øjenserum eller en øjencreme: Der er omgående synlige resultater at hente, hvis du bruger en øjenserum eller en øjencreme, som er specielt udviklet til at mindske hævelse, poser under øjnene, træthedslinjer og sorte rander. Et par dråber af enten BIOEFFECT EGF Eye Serum eller EGF Serum inden du lægger en øjenmaske over, vil minimere poser under øjnene. EGF Eye Serum indeholder ingredienser, der hjælper med at øge hudens fasthed og balancere fugtniveauet i huden. Desuden har applikatoren en kølende metalkugle, som med det samme mindsker hævelserne og poser under øjnene.
    3. Brug en øjenmaske: En øjenmaske udretter mirakler for både forebyggelse og minimering af poser under øjnene. Brug altid en maske, der er specielt designet til at berolige, fugte og opstramme området omkring øjnene. Sådan en maske er øjenmasken Imprinting Eye Mask fra BIOEFFECT. Brug den altid over EGF Eye Serum eller EGF Serum. Lad den virke i 15 minutter
    4. Massér og drænér: Poser under øjnene er væskeophobninger, som ofte lader sig drænere væk med en blid massage. Brug gerne en kølende ansigtsrulle og massér blidt i ensartede bevægelser henover øjenområdet. Afslut altid din hudpleje med en fugtighedscreme, som fordeles i hele ansigtet. Fra BIOEFFECT anbefaler vi Hydrating Cream, som giver den sundeste glød.
    5. Spørg en specialist: Hvis du oplever hævelse, poser under øjnene eller meget sorte rander omkring øjnene, der ikke forsvinder med en god nattesøvn og en sund livsstil, kan det være en god idé at kontakte en læge eller en hudspecialist for at få yderligere rådgivning og behandlingsmuligheder.

    Hvad kan du gøre ved poser under øjnene?

    Udover en god hudplejerutine, er der flere ting, du kan gøre for at reducere eller fjerne poser under øjnene. Her er nogle af de mest effektive go to løsninger:

    • Sørg for at få tilstrækkelig søvn: En af de vigtigste ting, du kan gøre for at reducere poser under øjnene, er at få søvn nok. Forsøg at sove 7-9 timer om natten for at give din krop den tid, den har brug for til at lade op og regenerere både krop og hud.
    • Drik masser af vand: Dehydrering kan resultere i poser under øjnene, så det er vigtigt at drikke masser af vand. Forsøg at drikke mindst 8-10 glas vand om dagen.
    • Anvend kolde kompresser: Det gode gamle trick med kolde kompres hjælper med at reducere hævelser og poser under øjnene. Placer en opvredet vatrondel over dine øjne i 5-10 minutter. 
    • Undgå salt: Reducer dit saltindtag for at undgå væskeophobning i kroppen, der også kan føre til hævelser og poser under øjnene.
    • Undgå rygning: Rygning fører til for tidlig ældning af huden, inklusive området omkring øjnene, og kan forværre både rynker og poser under øjnene.
    • Spis sundt: Spis en sund og varieret kost, der er rig på vitaminer og antioxidanter.

    EN HURTIG GENVEJ TIL AT SLIPPE AF MED POSER UNDER ØJNENE

    Vågner du med poser under øjnene, eller føler du bare, at du trænger til ”en opstrammer” inden du skal på arbejde eller ud til fest? Så har vi et godt tip til dig.

    Tippet hedder køleskab. Opbevar dine øjenprodukter i køleskabet og anvend dem gerne afkølet direkte fra køleskabet. BIOEFFECT EGF Eye Serum, øjenmaskerne Imprinting Eye Mask og den drænerende ansigtsrulle er alle velegnede til opbevaring i køleskab. Du vil opleve, at dine poser under øjnene og hævelser synligt minimeres, når den kølige rutine er gennemført.

    Mest gængse spørgsmål til poser under øjnene

    Hvorfor er jeg hævet under øjnene?

    Der kan være flere årsager til, at du vågner med hævelser og poser under øjnene.

    De mest almindelige årsager er mangel på søvn. Allergi, hormonelle ændringer, alder, øjeninfektion eller dehydrering, kan også føre til hævelser og poser under øjnene.