Niacinamid – løsningen på dine hudproblemer

Ujævn hudtone, urenheder og manglende glød. Hudproblemerne er mange, og måske kæmper du med flere på én gang. Heldigvis er der én løsning til dem alle: Niacinamid – hudplejeingrediensen, der fikser alle hudproblemer på sin vej. Læs mere om niacinamid her.

 

Hvad er niacinamid?

niacinamid

 

‘Niacin’ er et andet ord for B3-vitamin – et vigtigt næringsstof, der sammen med de syv andre B-vitaminer er med til at sikre, at kroppens biologiske processer fungerer optimalt. Niacin findes i to former: som nikotinsyre og som niacinamid. Niacinamid er den form, der typisk findes i serummer, cremer og kosttilskud.

 

Hvad gør niacinamid?

B3-vitamin – altså niacinamid – er med til at sikre, at vores DNA er stabilt og ikke går i stykker. Det bidrager til at reparere skader på DNA’et og er samtidig afgørende for din huds overordnede sundhed.

På mange måder er niacinamid en slags vidunderingrediens. Blandt sine utrolig mange gavnlige egenskaber bidrager vitaminet blandt andet til at:

  • Reducere rødme og farveforskelle ved hyperpigmentering
  • Mindske forstørrede porer
  • Reducere rynker og fine linjer
  • Fugte huden effektivt i dybden
  • Berolige huden
  • Øge hudens elasticitet

Fordi niacinamid fugter og beroliger huden og reducerer rødme, oplever mange også, at det hjælper på hudproblemer som rosacea og akne.

Niacinamid hjælper også med at opbygge nye celler i huden. Samtidig har stoffet antioxidant virkning, og det betyder, at det beskytter mod frie radikaler. Med andre ord danner niacinamid en form for beskyttende hinde på din hudstruktur, der sørger for, at du ikke har åbne celler, som er modtagelige over for miljøbelastninger som sollys, forurening og toksiner – nogle af de hyppigste årsager til, at huden ældes hurtigere. 

 

Vælg den rette koncentration af niacinamid

Selvom B3-vitamin er en effektiv ingrediens, er den også effektiv. Den er nem for huden at tolerere og absorbere – i modsætning til eksempelvis A-vitamin er niacinamid altså ikke en ingrediens, der kan gøre din hud irriteret og lysfølsom. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, at din hud skal vænne sig til niacinamid gradvist. 

Til gengæld er det vigtigt, at du sikrer dig, at dine hudplejeprodukter indeholder den rette mængde af vitaminet, hvis du vil opnå den ønskede virkning med niacinamid. Der bør være minimum 2% niacinamid i et hudplejeprodukt, før det har effekt. Har du større udfordringer som meget solældet hud eller hyperpigmentering, bør produktet indeholde en koncentration på minimum 5%.

niacinamid

 

Niacinamid får huden til at rense sig selv

Hvis du påbegynder en ny hudplejerutine med niacinamid, kan du godt opleve at få urenheder de første par dage efter opstart. Det drejer sig dog ikke om nye urenheder forårsaget af overfølsomhed, men om snavs og skidt, der har ligget dybt i dine porer.

De aktive ingredienser i niacinamiden får din hud til at ‘purge’. Det vil sige, at huden reagerer på ingredienserne og begynde at rense sig selv. Purging er et ubelejligt, men nødvendigt trin i processen. Hvis din hud begynder at purge, skal du derfor blot væbne dig med lidt tålmodighed – når rensningen er overstået, vil du se de gode resultater, du ønsker.


Sådan plejer du din hud med niacinamid

Du kan sagtens anvende niacinamid hver dag. Vi anbefaler, at du bruger det både morgen og aften. Selvom niacinamid er en slags vidunderingrediens, der hjælper på utrolig mange forskellige hudproblemer, kan du dog ikke nære din hud med dette stof alene.

Ligesom din krop har brug for en varieret kost, har din hud behov for en varieret hudplejerutine. Vil du i gang med at pleje din hud med niacinamid, er det derfor væsentligt at vide, hvilke andre ingredienser der giver niacinamid de bedste forudsætninger for at virke effektivt.

Her vil vi særligt fremhæve hyaluronsyre. Denne ingrediens hjælper med at binde fugten i huden og sørger samtidig for at øge din huds modtagelighed over for niacinamid. Fra Bioeffect anbefaler vi EGF Power Cream.

EGF Power Cream er en avanceret og intenst nærende ansigtscreme til tør hud. Blandt ingredienserne finder du niacinamid, hyaluronsyre og flere andre nærende ingredienser.  Hyaluronsyren i denne creme optræder i en særligt lille form, der trænger bedre ind i huden. På den måde får niacinamiden i cremen det bedste fundament for synligt at forbedre hudens struktur og gøre huden mere ensartet.