Kollagen: En ungdommelig byggesten i huden

Kollagen er en vigtig byggesten for både huden og mange andre områder i menneskekroppen. Vores hudceller danner selv kollagen, og kollagen er en af de væsentligste faktorer for, at huden holder sig både glat, fast og ungdommelig at se på.

Ønsker du at holde din hud fyldig og mindske aldringstegn, kan det være både effektivt og smart at implementere en creme, der indeholder kollagen og andre produkter med positiv indflydelse på din huds kollagenproduktion i din daglige hudplejerutine. Her kan du læse mere om kollagen, hvad der skaber kollagenmangel i huden, og hvordan du bør sætte ind for at booste din huds produktion af kollagen.

 

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, der findes naturligt kroppen, f.eks. i hud, hår, negle, sener, brusk i led og knogler. Faktisk er det et af de mest dominerende proteiner i menneskekroppen, da op mod ⅓ af menneskekroppens proteiner består af kollagen. Kollagen betegnes ofte som det stof, der holder kroppen sammen og giver styrke og struktur.
 

Endogent kollagen er naturligt kollagen, produceret af kroppen. Eksogent kollagen kommer fra en ekstern kilde, såsom kosttilskud. Derfor kan man tale for at benytte hudplejeprodukter, der kan booste den naturlige produktion af kollagen i kroppen (det endogene), så hudens kollagenniveau vedligeholdes på den mest naturlige og effektive måde.

 

Kollagen mangel: Hvorfor mister vi kollagen i huden?

kollagen mangel over tid

Det er en kendsgerning, at kroppens evne til at regenerere kollagen reduceres allerede fra 30-års alderen og falder stødt derefter. Dette gælder både kollagenen i huden og resten af kroppen.

I relation til huden betyder det, at vi danner fine linjer og rynker og man vil opleve, at huden ikke længere har den samme fylde og bliver mere løs. Det sker, da kollagen er med til at opretholde bindevævet i huden.

For kollagenens betydning for resten af kroppen betyder det også, at vi eksempelvis får sværere ved at udfolde os fysisk. Det sker blandt andet fordi op til 60% af bruskens faste bestanddel udgøres af kollagen, hvilket har stor indflydelse på bruskens mekaniske egenskaber.

 

Faktorer, der påvirker kollagenniveauet i huden negativt

Der er nogle ydre faktorer, som påvirker hudens niveau af kollagen i en negativ retning. Det er eksempelvis kraftig eksponering af sollys samt rygning.

Solens UV-stråler kan trænge igennem din huds celler og starte forskellige kemiske processor, heriblandt påvirkning af de kollagenmolekyler, der er med til at opretholde hudens struktur.

Rygning nedsætter hudens produktion af kollagen og kan derfor heller ikke siges at gavne din huds aldringsproces. Der er derfor større risko for at udvikle fine linjer og rynker tidligere, hvis du er ryger. Derudover indsnævrer nikotin også blodkarrene i de ydre lag af huden, hvilket reducerer tilførslen af ​​næringsstoffer og ilt til huden.

Vil du undgå, at din huds kollagenproduktion reduceres yderligere, anbefales det derfor at undgå tobak og overdreven soleksponering (samt huske UV-beskyttende hudplejeprodukter). Det kan hjælpe med at reducere synlig aldring, beskytte kollagenniveauer i kroppen og dermed holde hud, knogler, muskler og led sunde i længere tid.

 

Hjælp hudens kollagenproduktion på vej

Vores hudceller danner altså selv kollagen, men gør det i mindre og mindre grad, jo ældre vi bliver. Helt konkret hjælper kollagen med at bevare spændstigheden og elasticiteten i huden, hvilket er de primære faktorer, der holder både fine linjer og rynker for døren.

Hudplejeprodukter med indhold af kollagen vil ikke have den store effekt, da et kollagen-molekyle er for stort til at kunne komme igennem barrieren i huden. Derfor har vi hos Bioeffect specialiseret os i at udvikle ingredienser til vores hudplejeprodukter, der hjælper huden med at fremme dens naturlige produktion af kollagen.

Det har vi blandt andet gjort med vores patenterede, plantebaserede EGF (Epidermal Growth Factor)EGF har blandt andet videnskabeligt beviste effekter på hudens naturlige kollagenproduktion og dermed reduceringen af ​​fine linjer og rynker. Vores specialudviklede EGF fra bygplanter bidrager også til hudens hydrering, da det fremmer produktionen af ​​hyaluronsyre, som gør, at fugten i huden optimeres og bevares.

EGF fra bygplanten er den ingrediens, der gør vores Bioeffect-produkter unikke og effektive og er afgørende for, at vores produkter kan holde din hud glat, sund og ungdommelig i længere tid. Du kan altså få effektive hudplejeprodukter med positiv effekt på kollagenniveauet i huden, uden selve proteinet er tilføjet produkterne.

Leder du eksempelvis efter hudplejeprodukter, der kan reducere fine linjer og rynker og hjælpe med at booste din huds naturlige kollagenproduktion? Så kan du se alle Bioeffects produkter til formålet her.

 

En hudplejerutine med fokus på kollagen

Ønsker du en effektiv hudplejerutine, der fokuserer på at booste hudens naturlige kollagenproduktion, anbefaler vi en routine med disse Bioeffect EGF produkter:

Micellar Cleansing Water. Rens din hud med denne formel, specielt udviklet til anvendelse inden brug af Bioeffects forskellige serum. EGF proteiner i Bioeffects serummer trives bedst i et vandigt miljø, og denne cleansing water forstærker produkternes effekt.

EGF Serum og EGF Day Serum besidder begge to egenskaber, der fremmer hudens kollagenproduktion og dermed reducerer fine linjer og rynker i ansigtet.

Vi anbefaler som udgangspunkt at benytte EGF Day Serum om morgenen og EGF Serum om aftenen, så det kan virke over natten. Det gør vi, da EGF Serum er af en mere tyktflydende konsistens end Day-versionen og derfor ikke trænger lige så hurtigt ind i huden. Til gengæld rækker 2-4 dråber EGF Serum både til dit ansigt, hals og decolleté – less is more!
 

Der er dog absolut intet, der forhindrer dig i “kun” at bruge det ene af de to serummer morgen og aften, hvis du foretrækker det ene serum frem for det andet.

Bioeffect EGF Power Cream er en dybdegående, nærende og luksuriøse ansigtscreme, der både fungerer som fugtighedscreme og anti-aging creme. Og vi kan også sagtens kalde den en kollagen-creme, for her får du en sand multi-tasking mirakelmager!

EGF power cream til at booste kollagen i huden

EGF Power Cream har en unik blanding af potente planteaktive stoffer, herunder niacinamid, der forbygger dehydrering, rynker, alderstegn samt tab af fasthed og spændstighed i huden. Denne fugtighedscreme er din redning, hvis din hud mangler fugt og du samtidig ønsker en ansigtscreme, der virker effektivt mod aldringstegn. EGF Power Cream indeholder kun 23 ingredienser – alle sammen veganske.

Takket være vores eget bæredygtige drivhus, kan vi samtidig holde forekomsten af CO2 til et minimum og derved agere CO2-neutrale. Dertil har vi fokus på at anvende bæredygtig emballage og sigter efter at nedbringe vores CO2-aftryk gennem grønne alternativer til almindelig emballage.