Kollagen: En ungdommelig byggesten i huden

Kollagen er en vigtig byggesten for både huden og mange andre områder i menneskekroppen. Vores hudceller kan selv danne kollagen og er én af de væsentligste faktorer for, at huden holder sig både glat, fast og ungdommelig at se på.

Ønsker du at holde din hud fyldig og mindske aldringstegn, kan det være både effektivt og smart at implementere kollagen creme og andre produkter med positiv indflydelse på din huds kollagenproduktion i din daglige hudplejerutine. Her kan du læse mere om kollagen, hvad der skaber kollagen mangel i huden og hvordan du bør sætte ind for at give din huds produktion af kollagen et boost.

 

Hvad er kollagen?

Kollagen er et protein, der findes naturligt kroppen, f.eks. i hud, hår, negle, sener, brusk i led og knogler m.m. Faktisk er det et af de mest dominerende proteiner i menneskekroppen, da op mod ⅓ af menneskekroppens proteiner består af kollagen. Kollagen betegnes ofte som det stof, der holder kroppen sammen og giver styrke og struktur.

 

Endogent kollagen er naturligt kollagen, produceret af kroppen. Eksogent kollagen kommer fra en ekstern kilde, såsom kosttilskud. Derfor kan man tale for at benytte hudplejeprodukter, der kan booste den naturlige produktion af kollagen i kroppen (det endogene), så hudens kollagenniveau vedligeholdes på den mest naturlige og effektive måde.

 

Kollagen mangel: Hvorfor mister vi kollagen i huden?

kollagen mangel over tid

Det er en kendsgerning, at kroppens evne til at regenerere kollagen reduceres allerede fra 30-års alderen og falder stødt derefter. Dette gælder både kollagenen i huden og resten af kroppen.

 

I sammenhæng med huden betyder det, at vi danner fine linjer og rynker og man vil opleve, at huden ikke længere har den samme fylde og bliver mere løs. Det sker, da kollagen er med til at opretholde bindevævet i huden.

 

For kollagenens betydning for resten af kroppen betyder det også, at vi eksempelvis får sværere ved at udfolde os fysisk. Det sker blandt andet fordi op til 60% af bruskens faste bestanddel udgøres af kollagen og derfor har stor indflydelse på bruskens mekaniske egenskaber.

 

Faktorer, der påvirker kollagenniveauet i huden negativt

Der er nogle ydre faktorer, der påvirker hudens niveau af kollagen i en negativ retning. Det er eksempelvis kraftig eksponering af sollys samt rygning.

 

Solens UV-stråler kan trænge igennem din huds celler og starte forskellige kemiske processor, heriblandt effekter på de kollagenmolekyler, der er med til at opretholde hudens struktur.

 

Rygning nedsætter hudens produktion af kollagen og kan derfor heller ikke siges at gavne din huds aldringsproces. Der er derfor større sandsynlighed for tidligere at udvikle fine linjer og rynker, hvis du er ryger. Derudover indsnævrer nikotin også blodkarrene i de ydre lag af huden, hvilket reducerer tilførslen af ​​næringsstoffer og ilt til huden.

 

Vil du undgå at din huds kollagenproduktion reduceres yderligere, anbefales det derfor at undgå tobak og overdreven soleksponering (samt huske UV-beskyttende hudplejeprodukter). Det kan hjælpe med at reducere synlig aldring, beskytte kollagenniveauer i kroppen og dermed holde huden, knoglerne, musklerne og led sunde i længere tid.

 

Hjælp hudens kollagenproduktion på vej

Vores hudceller danner altså selv kollagen, men gør det i mindre og mindre grad, jo ældre vi bliver. Helt konkret hjælper kollagen med at bevare spændstigheden og elasticiteten i huden, hvilket er de primære faktorer, der holder både fine linjer og rynker for døren.

 

Hudplejeprodukter med indhold af kollagen vil ikke have den store effekt, da et kollagen-molekyle er for stort til at kunne komme igennem barrieren i huden. Derfor har vi hos BIOEFFECT specialiseret os i at udvikle ingredienser til vores hudplejeprodukter, der hjælper huden med at fremme dens naturlige produktion af kollagen.

 

Det har vi blandt andet gjort med vores patenterede, plantebaserede EGF (Epidermal Growth Factor)EGF har blandt andet videnskabeligt beviste effekter på hudens naturlige kollagenproduktion og dermed reduceringen af ​​fine linjer og rynker. Vores specialudviklede EGF fra bygplanter bidrager også til hudens hydrering, da det fremmer produktionen af ​​hyaluronsyre, som gør at fugten i huden optimeres og bevares.

 

EGF fra bygplanten er den ingrediens, der gør vores BIOEFFECT-produkterne unikke og effektive og er afgørende for, at vores produkter kan holde din hud glat, sund og ungdommelig i længere tid. Du kan altså få effektiv kollagen creme og andre hudplejeprodukter med positiv effekt på kollagenniveauet i huden, uden selve proteinet er tilføjet produkterne.

 

Leder du eksempelvis efter hudplejeprodukter, der kan reducere fine linjer og rynker og hjælpe med at booste din huds naturlige kollagenproduktion? Så kan du se alle BIOEFFECTs produkter til formålet her.

 

En hudplejerutine med fokus på kollagen

Ønsker du en effektiv hudplejerutine, der fokuserer på at booste hudens naturlige kollagenproduktion, anbefaler vi en routine med disse BIOEFFECT EGF produkter:

Micellar Cleansing Water. Rens din hud med denne formel, specielt udviklet til anvendelse inden brug af BIOEFFECTs forskellige serum. Deres EGF proteiner trives bedst i et vandigt miljø og denne cleansing water forstærker deres effekt.

 

EGF Serum og EGF Day Serum besidder begge to egenskaber, der fremmer hudens kollagenproduktion og dermed reducerer fine linjer og rynker i ansigtet.

 

Vi anbefaler som udgangspunkt at benytte EGF Day Serum om morgenen og EGF Serum om aftenen, så det kan virke over natten. Det gør vi, da EGF Serum er af en mere tyktflydende konsistens end Day-versionen og derfor ikke trænger helt lige så hurtigt ind i huden. Til gengæld rækker 2-4 dråber EGF Serum både til dit ansigt, hals og decolleté – less is more!

 

Der er dog absolut intet, der forhindrer dig i “kun” at bruge det ene af de to sera morgen og aften, hvis du foretrækker det ene serum frem for det andet.

 

BIOEFFECT EGF Power Cream er en dybdegående, nærende og luksuriøse dagcreme, der fungerer både som fugtighedscreme og anti-aging creme. Og vi kan også sagtens kalde den en kollagen creme, for her får du en sand multi-tasking mirakelmager!

EGF power cream til at booste kollagen i huden

Dagcremen har en unik blanding af potente planteaktive stoffer, herunder niacinamid, der forbygger og dehydrering, rynker, alderstegn samt tab af fasthed og spændstighed i huden. Denne fugtighedscreme er din redning, hvis din hud mangler fugt og du samtidig ønsker en dagcreme, der virker effektivt mod aldringstegn. EGF Power Cream indeholder kun 23 ingredienser – alle sammen veganske.

 

Takket være vores eget bæredygtige drivhus, kan vi samtidig holde forekomsten af CO2 til et minimum og derved agere CO2-neutrale. Dertil har vi fokus på at anvende bæredygtig emballage og sigter efter at nedbringe vores CO2-aftryk gennem grønne alternativer til almindelig emballage.