Peptider i hudpleje: Alt du skal vide

hånd med creme

 

Peptider kan booste produktionen af kollagen og elastin - der tilsammen er vigtige ingredienser i kampen mod rynker og fine linjer. Derfor er peptider blevet en del af den daglig tale i hudplejeverdenen. Læs mere om, hvorfor peptider er vigtige at have med i din daglige hudplejerutine her.

 

Hvad er peptider?

Peptider er korte tråde af aminosyre - og typisk indeholder et peptid 2-50 aminosyrer. Aminosyrer er nogle af de vigtigste byggesten i proteiner, såsom kollagen.

Forestil dig peptiderne som budbringere. Når de er trængt ind i kroppen, vil de sende signaler til de andre celler og dermed stimulere produktion af fx proteinerne keratin, kollagen, elastin. Disse proteiner danner grundlaget for din hud (samt hår og negle) og giver huden sin tekstur, sin styrke og sin modstandskraft. Uden peptider vil huden miste sin fasthed og rynker vil i højere grad opstå.

Peptider forekommer naturligt i huden, og der findes ikke blot én form for peptider. Man kan inddele peptider i 4 kategorier: ‘carrier’, signal’, ‘neurotransmitter’ og 'enzyme-inhibitor’. Det er lettere for kroppen at absorbere peptider, da de er mindre end proteiner som kollagen. Derfor skal du inkorporere peptider i din hudplejerutine.

 

Bioaktive kollagenpeptider og kobberpeptider

Bioaktive peptider har gavnlige effekter på krop og hud. Ligeledes kan kollagenpeptider forbedre hudens sundhed og ligemed sænke hudaldringsprocessen, ved at stimulere dannelsen af kollagen. Når man bliver ældre vil den naturlige kollagenproduktion formindskes og det kan få huden til at se ældre ud.

En af byggestenene i huden er dannet af kobber, så derfor vil kobberpeptider have reparerende egenskaber. Det kan dermed være en god idé at gå efter produkter med kobberpeptider, som ikke blot genererer mere kollagen, men også vedligeholder eksisterende niveauer af kollagen.

 

Fordelene ved peptider i hudplejerutine

Peptider er et af de mest omtalte ingredienser i anti-age hudpleje. Generelt kan man sige, at du ved at bruge serum eller creme med peptider, kan få en strammere, yngre hud. Selvom peptider ikke er en mirakelkur mod rynker, så peger ny forskning på, at der er visse fordele ved at fokusere på peptider i din hudplejerutine.
 

Peptider i hudplejeprodukter har en række fordele som:

  • Mere elastisk hud
  • Hjælper mod fine linjer og rynker
  • Reducerer rødme, irritation og inflammation
  • Færre udbrud

 
Forbedret hudbarriere

Peptider hjælper med at bygge en stærkere hudbarriere - som måske kan være blevet svækket. Hudbarrieren er vigtig til at beskytte mod bakterier, UV-stråler og andre toxiner, og derfor er det også vigtigt at holde den ved lige. Læs mere om hudbarrieren her.

Reduktion af rynker
Peptider stimulerer også produktionen af elastin, der giver en mere elastisk hud og får huden til at virke strammere og yngre.

Desuden kan peptider forbedre det antioxidante forsvar og evnen til at modstå inflammation. Peptider har også en lindrende og fugtende effekt på huden.

Hvis du kombinerer peptider med andre nærende og plejende ingredienser, kan du i højere grad styrke og vedligeholde produktionen af kollagen og elastin. Det kan være produkter, der indeholder niacinamid, vitamin c og antioxidanter.

Bioeffects EGF med plantebaserede vækstfaktorer fra byg 

Bioeffects EGF-hudplejeserie består af DNA-identiske replica af hudens naturlige vækstfaktorer. Vækstfaktorer, der alle spiller en stor rolle i biologisk opbygning og ældningsprocessen. EGF regenererer og re-aktiverer hudcellernes genetiske fornyelse, hvilket vil forøge produktionen af kollagen og elastin. Det vil give huden et mere ungdommeligt og frisk udseende, mens tegn på ældning mindskes.

Gå på opdagelse i vores sortiment af cremer og serum baseret på vækstfaktorer her.