Store porer

Døjer du med store porer? Store porer kan være svære at slippe af med, og er til stor gene for mange mennesker. Der findes heldigvis måder, hvorpå du kan opnå en reduktion af store porer.
 

Læs med her og find ud af, hvordan du bedst muligt kan komme de store porer til livs.

 

Hvordan opstår store porer?

hvordan opstår store porer

 

Store porer kan typisk associeres med en mere fedtet hudtype. Store porer opstår nemlig på baggrund af en overproduktion af talg. Talg er en naturlig overskydende olie fra huden, som ender med at sætte sig fast og tilstoppe porerne. Når porerne bliver tilstoppede, begynder de at udvide sig, hvilket får dem til at synes større. Dette kan også føre til dannelsen af hudorme.
 

Typisk vil du opleve store porer i ansigtet og/eller store porer på næsen.

 

Behandling af store porer - sådan minimerer du dem

Man kan ikke fjerne sine porer, men med den rette hudplejerutine er det muligt at minimere store porer, så de ikke er så fremtrædende. Her får du nogle gode råd til reduktion af store porer:

 

Rens din hud både morgen og aften

Store porer opstår når talg, skidt og snavs samler sig og tilstopper porerne. Derfor er det en god idé, at du først og fremmest får renset dit ansigt både morgen og aften for at fjerne skidt og snavs, der har samlet sig i ansigtet i løbet af dagen. Hvis du benytter makeup, er det vigtigt, at du også renser dit ansigt for makeuprester, når dagen er omme.  En hurtig og effektiv måde at rense huden på morgen og aften er ved at anvende en micellar vand.

 

Eksfoliér din hud

Det kan være en god idé at eksfoliere din hud et par gange om ugen for at dybderense dine tilstoppede porer. Dette kan du eksempelvis gøre med en scrub eller en maske. En vaskeklud opvredet i tempereret vand er i sig selv en mild scrub. Det er dog vigtigt, at du benytter en ren vaskeklud hver gang for at undgå, at yderligere snavs og bakterier trænger ind i huden.

Du kan også med fordel benytte dig af produkter der indeholder BHA salicylsyre, som er en kemisk eksfoliering der renser din hud nedefra og nedbryder olie, skidt og døde hudceller i porerne.

Alternativt kan du gå til en kosmetolog, som manuelt kan udrense dine porer. Vi anbefaler ikke, at du selv trykker urenheder ud, da risikoen for at tilføre snavs og bakterier til huden er alt for stor.

 

Undgå fede cremer

Store porer hænger som nævnt typisk sammen med fedtet hud, derfor bør du undgå for olieholdige cremer. Hvis der er for meget olie i en creme, vil din hud ikke kunne absorbere det hele. Det vil i stedet lægge sig som en slags hinde på hudens overflade, hvilket vil tilstoppe porerne.

 

Produkter til reduktion af store porer fra Bioeffect

Den unikke formel i vores EGF Power Cream fra Bioeffect er ideel til at behandle porer i huden. Med hudcremen vil synlige porer blive reduceret med op til 56%. Cremen kan med fordel anvendes ovenpå den potente EGF Power Serum for de bedste resultater.