Hvor Ungt Er Ung?

 

Siden BIOEFFECT introducerede sine produkter med epidermal vækstfaktor EGF, har alle vi, der går op i hudpleje, med egne øjne bevidnede EGF-produkternes overbevisende evne til at forny en ellers kedelig og træt hud. Ved at minimere hudens rynker samt gendanne glød og fasthed, fremstår huden med et markant forynget udseende efter brug af BIOEFFECT.

 

Produkternes unikke effektivitet og styrke har gjort EGF til en elsket bestanddel af skønhedsritualet, men er der også fordele for en yngre hud? Og hvor gammel bør man være, før man overvejer at begynde brugen af anti-age hudpleje? Kan en hud, som ikke engang har formet sin første rynke, drage fordel af de påviste effekter af EGF-produkter? Vi har diskuteret netop dette emne med Dr. Björn Örvar, Executive Vice President and Chief Scientific Officer ved BIOEFFECT. Han har en masse viden omkring hudens aldring og de fordele, der er ved at bruge EGF-produkter i hudplejen af en yngre hud. Læs vores interview herunder.

 

Q:  EGF Prevent kollektionen er målrettet den yngre hud, men hvor ungt er ung?

A: Faktum er, at hudens aldring starter overraskende tidligt i livet – allerede i tyverne kan vi observere tegn på, at huden ældes. Lige fra fødslen til voksenlivet producerer vores krop en lang række faktorer, som påvirker væksten af alt fra vores knogler og organer til nerver og huden. Det er først, når vi rammer en moden alder, at denne produktion formindskes, hvilket resulterer i, at celleomsætningen og genopbyggelsen nedsættes, og med tiden påvirker vores helbred og udseende. Efter vi bliver 20 tyndes hudens tæthed med 1% hvert eneste år, og hudens tæthed reduceres med helt op til 30% gennem overgangsalderen. Det gør, at der er en stor interesse for spørgsmålet om, hvorvidt specifikke produkter kan udskyde aldringen. Det er vigtigt at forstå, at aldringsprocessen er meget ens, uanset om der er tale om en ung eller mere moden hud - som vi ældes producerer vores hud mindre og mindre EGF. Når man benytter BIOEFFECT’s serummer, så modtager huden den mistede EGF, og bevarer samtidig evnen til at gendanne sig selv. Derfor kan de samme BIOEFFECT produkter benyttes til at undgå, udskyde eller reducere tegn på aldring, og produkterne er passende til både mennesker med en yngre hud såvel som mennesker, der ønsker at vedligeholde eller reparere en mere moden hud. Som vi selv siger: ”Din hud ved bedst: vores produkter styrker hudens stemme”.

 

Q: Hvilke tegn skal jeg være opmærksom på, før jeg begynder at bruge EGF?

A: Vi ved, at vores hud begynder at miste kollagen i starten af tyverne. Det er et af de første tegn på, at huden ældes, når dannelsen af kollagen mindskes, og det resulterer i, at hudens volumen reduceres samtidig med, at huden bliver tyndere og tørrere. Dette bliver desværre kun værre med tiden. Til sidst begynder hudens spændstighed at blive mindre, hvilket gradvist får huden til at falme og hænge.

Huden ældes af to årsager: 

Den første skyldes miljømæssige faktorer. Hvor du bor, din livsstil samt hvordan du tager dig af dig selv, har alt sammen stor indflydelse på din specifikke aldringsproces. Kosten er derfor altid vigtig at have fokus på, da vi ved at et underskud af vitaminer kan påvirke vores huds udseende. Yderligere er UV-stråler (solskader) indtil videre en af de vigtigste faktorer, men vi ved, at også forurening og livsstil er vigtige medspillere. Den anden årsag til hudens aldring handler om gener. Vi kan ikke ændre på vores gener, men vi kan vælge, hvad vi smører på vores hud for at reducere miljøets negative bivirkninger.

 

Q: Hvordan kan EGF hjælpe med at reducere de miljømæssige skader på min hud?

A: BIOEFFECT EGF-produkterne forsyner huden med noget, som den gradvist mister over tid, nemlig epidermal vækstfaktor. Disse vækstfaktorer instruerer vores celler til at reparere og genopbygge sig selv, hvilket gør dem helt essentielle, når det kommer til hudpleje. Den vækstfaktor, der er i BIOEFFECT EGF, har beviseligt ledende egenskaber: den udløser, at cellerne i det øverste lag af huden producerer sine egne vækstfaktorer, hvilket resulterer i, at hudens tæthed øges, samtidig med at produktionen af kollagen og elastin sættes i vejret. Det er en trin-vis proces – så snart du begynder cellesignaleringen, vil cellerne fortsætte processen og færdiggøre den.

Eftersom aldringsprocessen begynder, så snart vi er færdigudviklede, forinden de første rynker overhoved er dannet, er anti-aging hudpleje en nødvendig overvejelse.

Vi bliver alle ældre, men hvordan du ældes, er op til dig.